Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19
Squirrelmail - ERROR : Connection dropped by imap-server.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Squirrelmail - ERROR : Connection dropped by imap-server.

  1. #1

    Squirrelmail - ERROR : Connection dropped by imap-server.

    Dear forum,

    I've installed Squirrelmail because I need to be able to read the email using webmail.

    Once installed I can access the login page by typing "www.mydomain.com/webmail/" and I get prompted for username and password so..., I enter the username and the password but the risult is the following error:

    ERROR:
    ERROR : Connection dropped by imap-server.


    I've googled this error message togeter with other researches trying to figure out what could be causing this problem, but I didn't find anything useful.

    I really think that I'm not looking in the proper place.

    Computer details:

    - O.S. is RedHat 8.0
    - Sendmail (working properly)
    - uw (imap)
    - pop3 server (working properly)


    this is the configuration taken from the config.php file:

    $squirrelmail_default_language = 'en_US';
    $domain = 'mydomain.com';
    $imapServerAddress = 'Localhost';
    $imapPort = 143;
    $useSendmail = true;
    $smtpServerAddress = '127.0.0.1';
    $smtpPort = 25;
    $sendmail_path = '/usr/sbin/sendmail';
    $pop_before_smtp = false;
    $imap_server_type = 'uw';
    $invert_time = false;
    $optional_delimiter = 'detect';
    $default_folder_prefix = 'mail/';
    $trash_folder = 'Trash';
    $sent_folder = 'Sent';
    $draft_folder = 'Drafts';
    $default_move_to_trash = true;
    $default_move_to_sent = true;
    $default_save_as_draft = true;
    $show_prefix_option = true;
    $list_special_folders_first = true;
    $use_special_folder_color = true;
    $auto_expunge = true;
    $default_sub_of_inbox = false;
    $show_contain_subfolders_option = true;
    $default_unseen_notify = 2;
    $default_unseen_type = 1;
    $auto_create_special = true;
    $delete_folder = true;
    $noselect_fix_enable = false;
    $default_charset = 'iso-8859-1';
    $data_dir = '/var/lib/squirrelmail/prefs/';
    $attachment_dir = '/var/spool/squirrelmail/attach/';
    $dir_hash_level = 0;
    $default_left_size = '150';
    $force_username_lowercase = false;
    $default_use_priority = true;
    $hide_sm_attributions = false;
    $default_use_mdn = true;
    $edit_identity = true;
    $edit_name = true;
    $allow_thread_sort = true;
    $allow_server_sort = true;
    $allow_charset_search = true;
    $uid_support = true;



    this is the /etc/xinetd.d/imap file:

    service imap
    {
    socket_type = stream
    wait = no
    user = root
    server = /usr/sbin/imapd
    log_on_success += HOST DURATION
    log_on_failure += HOST
    disable = no
    }


    The only thing that is getting my attention is that I cannot start a telnet session on port 143 and this is the result I get after typing "telnet localhost 143":

    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.
    Escape character is '^]'.
    Connection closed by foreign host.
    [root@mypc xinetd.d]#

    it seams that the imap section is being terminated by the server or not started at all !!!

    Any help or suggestion on the matter will be highly appreciated.

    Thank you in advance.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Alexandria, VA
    Posts
    3
    I had a similar problem with SMTP. Look for the line in your config that says "Localdomain" pu your domain there and it should work. you verify this by telnetting to the mail server from another PC after restarting the services.

    http://www.spalrg.com

  3. #3


    what config file?

  4. #4
    I've uninstalled and reinstalled the imap server (default RH 8.0) and it is still doing the same problem when trying to telnet but I've manually launched the imapd service and this is the result:

    [root@myhost xinetd.d]# /usr/sbin/imapd
    * OK [CAPABILITY IMAP4REV1 LOGIN-REFERRALS STARTTLS AUTH=LOGIN] myhost.mydomain.com IMAP4rev1 2001.315rh at Wed, 5 Jan 2005 16:02:50 +0800 (WST)
    a login myname@mydomain.com Mypassword
    a NO LOGIN failed
    a logout
    * BYE myhost.mydomain.com IMAP4rev1 server terminating connection
    a OK LOGOUT completed
    [root@myhost xinetd.d]#




    maillog entries:

    Jan 5 16:03:22 mail imapd[2796]: Logout user=myname@mydomain.com host=UNKNOWN


    imapd is accepting connections but I could not authenticate neither using the root account or my personal login account (same results with both credentials).




    This is the output of "netstat -pant":

    [root@myhost xinetd.d]# netstat -pant
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 0.0.0.0:32768 0.0.0.0:* LISTEN 655/rpc.statd
    tcp 0 0 0.0.0.0:995 0.0.0.0:* LISTEN 2646/xinetd
    tcp 0 0 127.0.0.1:32774 0.0.0.0:* LISTEN 2646/xinetd
    tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 919/mysqld-max
    tcp 0 0 0.0.0.0:109 0.0.0.0:* LISTEN 2646/xinetd
    tcp 0 0 0.0.0.0:110 0.0.0.0:* LISTEN 2646/xinetd
    tcp 0 0 0.0.0.0:143 0.0.0.0:* LISTEN 2646/xinetd
    tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 636/portmap
    tcp 0 0 0.0.0.0:6000 0.0.0.0:* LISTEN 1084/X
    tcp 0 0 0.0.0.0:80 0.0.0.0:* LISTEN 868/httpd
    tcp 0 0 0.0.0.0:21 0.0.0.0:* LISTEN 2646/xinetd
    tcp 0 0 10.0.0.2:53 0.0.0.0:* LISTEN 773/named
    tcp 0 0 192.168.1.2:53 0.0.0.0:* LISTEN 773/named
    tcp 0 0 127.0.0.1:53 0.0.0.0:* LISTEN 773/named
    tcp 0 0 0.0.0.0:22 0.0.0.0:* LISTEN 791/sshd
    tcp 0 0 0.0.0.0:3128 0.0.0.0:* LISTEN 925/(squid)
    tcp 0 0 0.0.0.0:25 0.0.0.0:* LISTEN 838/sendmail: accep
    tcp 0 0 127.0.0.1:953 0.0.0.0:* LISTEN 773/named
    tcp 0 248 192.168.1.2:22 x.x.x.x:2614 ESTABLISHED 2556/sshd
    tcp 0 0 192.168.1.2:22 x.x.x.x:2168 ESTABLISHED 2426/sshd

Similar Threads

  1. Cyrus-IMAP + Fedora directory server
    By girishgowda in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 0
    Last Post: 05-29-2007, 05:20 AM
  2. Cyrus-IMAP + Fedora directory server
    By girishgowda in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2007, 12:05 PM
  3. What POP3/IMAP server do you guys use?
    By Compunuts in forum Linux - General Topics
    Replies: 3
    Last Post: 06-10-2006, 12:54 PM
  4. Internal Server Error - ASP error
    By Jason Lu in forum Windows - General Topics
    Replies: 2
    Last Post: 02-18-2005, 09:45 AM
  5. apache server with SSL connection
    By erictcy in forum Linux - General Topics
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2004, 02:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •