Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19
Mandrake replacing MBR
Results 1 to 5 of 5

Thread: Mandrake replacing MBR

  1. #1
    Associate
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    25

    Mandrake replacing MBR

    Im trying to install mandrake without it replacing my
    MBR but the install atomaticly puts lilo on /dev/hda
    even if I run the install in expert mode.
    Is it something I'm missing here?

  2. #2

    Re:Mandrake replacing MBR

    I am not sure how to prevent this, since I have never used Mandrake. However, a workaround is to let it install it wher it pleases, then grab a dos boot disk, and do an fdisk /mbr. This will reinstall the Windows boot loader.
    Then, you can use a rescue disk and reinstall lilo from the command line, and install it to a partition instead.

    HTH

  3. #3

    Re:Mandrake replacing MBR

    You're not missing anything. After a dozen 9.1 installs, I still haven't found a way to stop it doing this. MOST ANNOYING !!!

    Like trickster says, you need to do the fdisk /mbr bit to fix it. >

  4. #4
    Mentor
    Join Date
    May 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,473

    Re:Mandrake replacing MBR

    [quote author=Lunke link=board=2;threadid=7689;start=0#msg70212 date=1062781801]

    MBR but the install atomaticly puts lilo on /dev/hda
    even if I run the install in expert mode.

    [/quote]

    That is the default, you have options on where to install lilo.
    You need to select to first sector of your root partition.

    I wrote a PET on this.

    http://www.linuxjunior.org/cgi-bin/p...play&id=37

  5. #5
    Associate
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    25

    Re:Mandrake replacing MBR

    Yea thanks for the help =)
    I solved it by just hammer the cancel button while it was installing the boot loader, then the selection menu poped up

Similar Threads

  1. Replacing LILO with GRUB
    By t048 in forum Linux - General Topics
    Replies: 6
    Last Post: 11-27-2005, 12:22 PM
  2. Linux replacing Windows
    By cloverm in forum General Chat
    Replies: 9
    Last Post: 05-20-2004, 06:48 AM
  3. Power supply replacing
    By gorn in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 17
    Last Post: 12-21-2002, 10:26 PM
  4. Replacing a file/application server?
    By gjansky in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 4
    Last Post: 10-10-2002, 06:45 PM
  5. Mandrake 8.0
    By Dirkon101 in forum Mandriva
    Replies: 15
    Last Post: 09-04-2001, 12:41 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •