Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19
AC'97 - Red hat?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: AC'97 - Red hat?

  1. #1
    teknik0s
    Guest

    AC'97 - Red hat?

    I havent looked on google or anything yet.. i know i should and i am.. but i have red hat.. (and it did this with slackware) its not loading my sound card. when i start KDE it gives me some error telling me my sampling rate is too high and its going to use the null rate. when i get messages on gaim it just makes a BEEP. anyone know anything about how to get this work?

  2. #2

    Re:AC'97 - Red hat?

    i had no troubles with ac97 on my rh install.
    did you compile your own kernel?
    whatdoyougetwhenyoumultiplysixbynine??

  3. #3
    teknik0s
    Guest

    Re:AC'97 - Red hat?

    Nope.. havent got around to that yet. I'm running rh 7.3 just installed today. i think im going to compile soon .. would it help you think?? also.. if yours did install good... can u tell me what driver it uses.. im not good at this.. but do something along the lines of "lsmod" ? Skynet had my sound working on slackware when i ran it, but i cant remember what driver we used.

    heres my error message...

    Sound server informational message:
    Error while initializing the sound driver:
    can't set requested samplingrate (requested rate 44100, got rate 16080)
    The sound server will continue, using the null output device.

    i also have another sound card that i could install.. an old creative labs 16bit one.. think it would work better than the onboard AC97 too?

  4. #4

    Re:AC'97 - Red hat?

    yes
    you could try for a 'locate ac97.o' (thats the module name, which you install with lsmod)
    anyway.... _anythng_ is better than ac97 :P :P
    aparantly sb16s are great on linux
    whatdoyougetwhenyoumultiplysixbynine??

  5. #5
    teknik0s
    Guest

    Re:AC'97 - Red hat?



    i810_audio 23008 0 (autoclean)
    ac97_codec 11904 0 (autoclean) [i810_audio]
    soundcore 6692 2 (autoclean) [i810_audio]

    thats output of lsmod... well the audio parts.. now what? heh i forget. i did modprobe ac87.. but that didnt do anything.. i need to know how to remove that. .. waaaaaaaaaaa i just want sound.

  6. #6

    Re:AC'97 - Red hat?

    try rmmod i810_audio to get rid of the other audio driver
    whatdoyougetwhenyoumultiplysixbynine??

  7. #7
    teknik0s
    Guest

    Re:AC'97 - Red hat?

    tried that.. it worked but i still have no sound... :/

  8. #8
    teknik0s
    Guest

    Re:AC'97 - Red hat?

    wait i think i fixed it.. i set the sampling rate in sound server control panel... *testtiong*

  9. #9
    teknik0s
    Guest

    Re:AC'97 - Red hat?

    now the error doesnt pop up but i still dont have sound.. odd... what now ? when i go to KDE control panel it says it canrt find any nfo on my sound card

  10. #10

    Re:AC'97 - Red hat?

    can you still hear the test sound through your speakers?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •