Results 1 to 7 of 7

Thread: KVM Switch

  1. #1

    KVM Switch

    Hey guys,

    I was wondering if any of you use a KVM switch and if you experience any problems using it. For example I have heard that Wndows sometimes goes nutty with KVM switches with mice working through them. Do Linux users experience such problems, or any for that matter?

    Also if you do use one or know of a good one would you please let me know what brand and model.

    Thanx

  2. #2

    Re:KVM Switch

    hello,
    i have one - works great between debian and redhat - it sucked between win2k and a linux box.

  3. #3

    Re:KVM Switch

    at my school we have one on our servers, novell, win2k, linux, win2k and it works pretty well, cept for mice which dont work at all....

  4. #4
    Moderator
    Good Guru
    Compunuts's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    California
    Posts
    3,935

    Re:KVM Switch

    I have a tecktronic 12 port KVM switch. The only time I have the problem with mouse is when I shutdown a system completely and switch to another box. That happen to both Win2K, Red Hat and Debian so I would assume that it's the KVM's problem. If I send the command to shut the system down but immediately switch over to another box, there is no problem.

    When you buy a KVM, make sure you have KB and MS emulation built in. When you have that, the KVM will let your OS think that it's still attached to a KB and MS regardless of whether it's physically attached or not so that loosing mouse problem won't happen.

    If you do loose the mouse, it's easy to fix in Linux since all I have to do is restart mouse demon or XDM and be done with it. If it's Win2K, then I needed to restart Windows ( : ) just to get mouse working again.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    148

    Re:KVM Switch

    I got a Raritan SwitchMan - works great.

  6. #6

    Re:KVM Switch

    you could also use poor mans KVM, vnc. not perfect but might be able to do the job.

    [edit]http://realvnc.com[/edit]

  7. #7
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    148

    Re:KVM Switch

    lol yeah. KVMs arent too bad themselves, but the wires cost a crapload of money.

Similar Threads

  1. Gigabit switch
    By vwgtiturbo in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 15
    Last Post: 08-31-2006, 04:11 PM
  2. How to switch from XDM to GDM ?
    By Compunuts in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 5
    Last Post: 10-16-2004, 06:20 AM
  3. KVM Switch
    By BurntAsh in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2003, 07:03 PM
  4. Switch to RH
    By mugs in forum Redhat / Fedora
    Replies: 10
    Last Post: 09-30-2002, 02:16 AM
  5. Made the switch -need a little help
    By wader in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 14
    Last Post: 09-17-2002, 03:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •