Results 1 to 7 of 7

Thread: Soundblaster Live! and RH8

  1. #1

    Soundblaster Live! and RH8

    Ok.. I have a soundblaster live card and RH8 detects it fine. But I don't have sound. What do I do to enable sound? I have set the option to startup the sound server on startup but get nothing. Am I missing something fundamental here?

  2. #2

    Re:Soundblaster Live! and RH8

    Is the emu10k1 module loading at startup? I remember some people having trouble with RH and SBL. I think there are a few threads on it in the tech support section.
    You can check what module is loaded by, from a console, typing "lsmod"

  3. #3

    Re:Soundblaster Live! and RH8

    [quote author=trickster link=board=13;threadid=5671;start=0#54440 date=1038275814]
    You can check what module is loaded by, from a console, typing "lsmod"
    [/quote]

    I belive you should also have sound, ac97_codec, ac97, and soundcore as well.

  4. #4

    Re:Soundblaster Live! and RH8

    1. turn up the volume if ya haven't tried that ive it a shot.
    here are the modules i have loaded, like the other folks said, in a terminal type /sbin/lsmod to see what you have
    here is what i have relevant to sound:
    Code:
    [pbharris@bugs ~]/sbin/lsmod 
    Module                  Size  Used by    Tainted: P  
    emu10k1                71624   2 (autoclean)
    sound                  71444   0 (autoclean) [emu10k1]
    ac97_codec             13064   0 (autoclean) [emu10k1]
    soundcore               6148   7 (autoclean) [emu10k1 sound]
    [pbharris@bugs ~]

  5. #5
    Mentor Stuart's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    nb.ca
    Posts
    1,087

    Re:Soundblaster Live! and RH8

    [quote author=trickster link=board=13;threadid=5671;start=0#54440 date=1038275814]
    Is the emu10k1 module loading at startup?
    [/quote]

    I think you mean emu101k, my sbl worx fine w/ rh8..

  6. #6
    Guest

    Re:Soundblaster Live! and RH8

    [quote author=C++freak link=board=13;threadid=5671;start=0#54529 date=1038428824]
    [quote author=trickster link=board=13;threadid=5671;start=0#54440 date=1038275814]
    Is the emu10k1 module loading at startup?
    [/quote]

    I think you mean emu101k, my sbl worx fine w/ rh8..
    [/quote]

    No it is infact emu10k1

  7. #7
    Mentor Stuart's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    nb.ca
    Posts
    1,087

    Re:Soundblaster Live! and RH8

    than what the heck!? Mine says emu101k! meh - as long as it works

Similar Threads

  1. Soundblaster Live Card
    By pjt in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 2
    Last Post: 02-23-2003, 01:35 AM
  2. SoundBlaster Live Card
    By pjt in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 8
    Last Post: 12-26-2002, 06:48 PM
  3. Red Hat 8.0 and SoundBlaster Live 5.1 Platinum
    By cloverm in forum Linux - General Topics
    Replies: 34
    Last Post: 10-18-2002, 08:48 AM
  4. Problem with Soundblaster Live! Value
    By shosho in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 1
    Last Post: 05-19-2002, 09:03 PM
  5. Soundblaster Live 5.1
    By johnqpublic in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 4
    Last Post: 12-28-2001, 12:18 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •