Results 1 to 9 of 9

Thread: mplayer -gui = no go

  1. #1

    mplayer -gui = no go

    sorry i had to repost this but the search option here never works good

    i had mplayer working a while ago in redhat 7.3
    just installed it and i can run it from right clicking on the file but i get no gui player.

    i remembered to use --enable-gui during the configure and i just took the example.conf, renamed it to config move it to .mplayer and uncommented the skin line but didnt see a gui line like the documentation says.

    when i run mplyer -gui i get this:

    [sdwillie@localhost sdwillie]$ mplayer -gui


    MPlayer 0.90pre8-2.96 (C) 2000-2002 Arpad Gereoffy (see DOCS)

    CPU: Intel Celeron 2/Pentium III Coppermine,Geyserville (Family: 6, Stepping: 3)
    CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 0
    Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE

    Reading config file: /home/gabucino/.mplayer/savage4.conf: No such file or directory
    this option can only be used in config file:
    Error: 'gui' is not a mplayer/mencoder option
    command line: -gui
    [sdwillie@localhost sdwillie]$

    any idea what the config is supposed to look like or what the fix is?
    thanks

    SD

  2. #2
    Mentor
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    1,672

    Re:mplayer -gui = no go

    You need to run gmplayer, not mplayer -gui

  3. #3
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760

    Re:mplayer -gui = no go

    Ya know, that would explain a hell of alot I did the same thing, and tried running it pretty much the same way and just said fuck it. I associated mplayer to movie files and just used the keypad.

    Thanks cloverm!

  4. #4

    Re:mplayer -gui = no go

    awesome, thanks man. ;D

    SD

    one problem, i run it and get " cant load ~/.mplayer/font/font.desc"
    but i made sure to create the .mplayer/font direcotory and it has font.desc in it.

    ?

  5. #5
    Mentor
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    1,672

    Re:mplayer -gui = no go

    I'm not sure, but I have mine in /usr/local/share/mplayer/font/font.desc

  6. #6
    Mentor
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    1,666

    Re:mplayer -gui = no go

    I had a few problems with font dirs and skin dirs etc. I found it best to have them in both places. /home/.mplayer, and /usr/local/share/mplayer
    I know it seems stupid but it seemed to work
    CP

  7. #7

    Re:mplayer -gui = no go

    [quote author=S.D.Willie link=board=2;threadid=5069;start=0#50306 date=1032549694]
    awesome, thanks man. ;D

    SD

    one problem, i run it and get " cant load ~/.mplayer/font/font.desc"
    but i made sure to create the .mplayer/font direcotory and it has font.desc in it.

    ?
    [/quote]
    I had that error. In my case, it was caused because I put the folder with fonts inside the fonts folder in the mplayer folder. I copied all the fonts from the folder where they untar to the fonts folder in mplayer, and it works fine.

  8. #8

    Re:mplayer -gui = no go

    that last post confused the hell out of me !!!!!

    i made sure the fonts folder was extracted and put into ~./mplayer/font
    and /usr/local/share/mplayer/font but that didnt do it. weird right?

  9. #9

    Re:mplayer -gui = no go

    My bad, i thought that would happen.
    When you download the fonts from the mplayer site, it decompress to a folder, called iso-8859-1. This folder has inside many multiple folders witht he same font in different sizes. (arial-14, arial-18, etc) Go inside one of these folders and copy all the contents of them into /usr/local/share/mplayer/font

Similar Threads

  1. MPlayer & mp3
    By gabbath in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2005, 05:52 AM
  2. Installing mplayer thru yum
    By vetrivelsn in forum Linux - General Topics
    Replies: 3
    Last Post: 12-25-2004, 02:01 PM
  3. MPlayer
    By stodgel in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 3
    Last Post: 06-30-2003, 11:43 PM
  4. problem with mplayer gui
    By cj171 in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 4
    Last Post: 06-18-2003, 09:51 PM
  5. Mplayer
    By Bogler in forum Linux - General Topics
    Replies: 5
    Last Post: 06-20-2002, 02:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •