Results 1 to 6 of 6

Thread: Box is hosed

  1. #1

    Box is hosed

    Okay all just got back from vacation and my linux box is hosed.

    Here are the symptoms:

    No video input to monitor (cable is not loose)
    It appears that the hard drive does not spin up

    Does this sound like my mo-board is fried? or the CPU???

    Thanks
    Ras

  2. #2

    Re:Box is hosed

    are there any beeps a happin'in ?

  3. #3

    Re:Box is hosed

    Troubleshooting continues. Just plugged it into my wife's winxp box. Removed her hd and put it in as primary.

    Here is what happened.

    Her system (Duron 900) (mine athalon 900) recognized the drive started booting to grub (GOOD THING) I selected kernel 2.4.18-5 and it returned this.

    Boot 'RedHat Linux (2.4.18-5)'
    root (HD0,0)
    File type ext2fs, partiion 0x83
    kernel /vmlinuz-2.4.18-5 ro root=/dev/hda2
    [linux-bzimage, setup=0x1400, size=0x101b1d]
    initrd /initrd-2.4.18-5.img
    [linux-initrd@0xf7c1000, 0x1e4a0 bytes]
    uncompressing linux... Ok, booting the kernel

    Then it just sits there. No beeps on my system when it boots the cpu fan is still running strong but I cannot get a display to enter bios to check the vitals. I am leaning towards video card and may swap it with wifes here in a bit?

    Ras

    [quote author=Rastar link=board=3;threadid=4479;start=0#44718 date=1028648115]
    Okay all just got back from vacation and my linux box is hosed.

    Here are the symptoms:

    No video input to monitor (cable is not loose)
    It appears that the hard drive does not spin up

    Does this sound like my mo-board is fried? or the CPU???

    Thanks
    Ras
    [/quote]

  4. #4
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760

    Re:Box is hosed

    check the PSU connector. The wires may have worn their way a little loose. Also reseat the CPU and RAM, and remove any parts in your computer except the RAM, CPU, HD, and VGA card. Then go piece by piece if it works. You may have a dead card.

    Just guesses, and logical troubleshooting steps....

  5. #5

    Re:Box is hosed

    I know what the problem was. Everyone take a little look at your Moboard somewhere near the external ports (serial, usb etc) there will be a cluster of little brown chips all sodered (sp) to the board. Well guess what. THEY ARE NOT SUPPOSED TO BE WHITE and or MELTED.

    Diagnoses: $35.00 (motherboard fried)

    Self Check: $0.00 (Chips melted)

    New Moboard: $109.49 (Azza Board w/out nic (BUMMER))

    Got it installed and plugged in and still no video (S4) Bummer had to revert to matrox millinum backup till payday.

    Good news is up and running bad news is gotta cut the purse strings again and bum some cash for new video from wife. Good thing they are cheap now.. Anyone with a suggestion/???


    Ras

    Off to Thailand AGAIN!!!!


  6. #6
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760

    Re:Box is hosed

    New vid card... I have always been happy with my nVIDIA cards. They are easy to get going, and the drivers rock. Plus stable as hell ;D

Similar Threads

  1. FSCK! LFS/lilo hosed my system (attn Ralinx)
    By Feztaa in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 10
    Last Post: 01-24-2002, 06:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •