Results 1 to 2 of 2

Thread: Problems with mobo (i think)

  1. #1

    Problems with mobo (i think)

    So i have a ASUS P5VDC-X mobo which worked great. Then i decided to clean the parts, removing dust and such so i removed all the parts and when i put them back the computer wont start. When i try to turn it on it gets power (the CPU and PSU fans start spinning) but then instantly turns off (fans stop spinning).

    I tried plugging in the PSU in another computer and it works fine, as does the CPU so those are fine. The RAMs are ok aswell so i came to the conclusion that the mobo is at fault. I can not figure out what it is. The only clue i have is that fter i had cleaned it and put back all th parts i had a Jumper left over but after hours of trying different stuff it doesnt work so i figured it was nothing important.

    Does anyone have an idea of what may be wrong or is the mobo damaged because of static electricity? (Note that i didnt use any protection against the latter because i havent had to before).

    Thanks in advance.

    EDIT: I read some other guys thread (the "no power" thread) and i basically have the same problem but i dont have a case, actually i havent used a case for maybe one year with this computer and it still has worked fine until now.

    How do check if the mobo is fried?

  2. #2
    It sounds like it's shorting out on something. About the only thing you can look for on a fried mobo, that can be seen, is a swelled capacitor or two, or burns on any of the ICs.

    Also, did you plug the P4 4-pin power connector back in? Also, did you try clearing the BIOS, and starting it? The only reason I ask that, is that ASUS is notorious for such issues, including the never turn-off feature (When shut down, it instantly starts back up).
    arrogance breeds ignorance

    Screaming Electron, Full of BSD Goodness

Similar Threads

  1. mobo w/serial
    By countach44 in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 9
    Last Post: 10-24-2008, 10:21 AM
  2. WTB: Mobo
    By gmoreno in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2005, 07:15 AM
  3. new SMP mobo
    By ph34r in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 2
    Last Post: 06-11-2003, 01:13 PM
  4. CDR mobo issues
    By CP in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 10
    Last Post: 04-23-2003, 03:27 AM
  5. New mobo
    By CP in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 1
    Last Post: 04-13-2003, 04:36 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •