Hey all,

I'm running RHEL 4 and having issues starting multiple X servers with the startx command. While in runlevel 5 I ctrl-alt-f1 and type startx -- :1. The new gui starts up but is accessed via ctrl-alt-f9 instead of f8. I then jump back to vt1 and issue startx -- :2. This new gui starts on f10 and hangs at a blue screen. Here is the Xorg.2.log

########################
X Window System Version 6.8.2
Release Date: 9 February 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
Build Operating System: Linux 2.4.21-25.ELsmp i686 [ELF]
Current Operating System: Linux UW-RASBERRYL 2.6.9-34.EL #1 Fri Feb 24 16:44:51 EST
2006 i686
Build Date: 19 September 2005
Build Host: porky.build.redhat.com

Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
OS Kernel: Linux version 2.6.9-34.EL (bhcompile@hs20-bc1-7.build.redhat.com) (gcc ve
rsion 3.4.5 20051201 (Red Hat 3.4.5-2)) #1 Fri Feb 24 16:44:51 EST 2006
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.2.log", Time: Thu Jul 13 20:00:31 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) | |-->Monitor "Monitor0"
(**) | |-->Device "Videocard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) FontPath set to "unix/:7100"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such file or directory)
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.2
X.Org Video Driver: 0.7
X.Org XInput driver : 0.4
X.Org Server Extension : 0.2
X.Org Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(--) using VT number 10


(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(II) Module vgahw: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 0.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(**) I810(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 24
(==) I810(0): RGB weight 888
(==) I810(0): Default visual is TrueColor
(II) Loading sub module "xaa"
(II) LoadModule: "xaa"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libxaa.a
(II) Module xaa: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 1.2.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(**) I810(0): DRI is disabled because it runs only at 16-bit depth.
(II) Loading sub module "vbe"
(II) LoadModule: "vbe"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a
(II) Module vbe: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 1.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(II) Loading sub module "int10"
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
:
II) I810(0): initializing int10
(II) I810(0): Primary V_BIOS segment is: 0xc000
(II) I810(0): VESA BIOS detected
(II) I810(0): VESA VBE Version 3.0
(II) I810(0): VESA VBE Total Mem: 1024 kB
(II) I810(0): VESA VBE OEM: Intel(R) 815 Chipset Video BIOS
(II) I810(0): VESA VBE OEM Software Rev: 35.19
(II) I810(0): VESA VBE OEM Vendor: Intel Corporation
(II) I810(0): VESA VBE OEM Product: Intel(R) 815 Chipset
(II) I810(0): VESA VBE OEM Product Rev: Hardware Version 0.0
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
(II) Module ddc: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(II) I810(0): VESA VBE DDC supported
(II) I810(0): VESA VBE DDC Level none
(II) I810(0): VESA VBE DDC transfer in appr. 0 sec.
(II) I810(0): VESA VBE DDC read failed
(--) I810(0): Chipset: "i815"
(--) I810(0): Linear framebuffer at 0xF8000000
(--) I810(0): IO registers at addr 0xFFA80000
(II) I810(0): I810CheckAvailableMemory: 432108k available
(==) I810(0): Will alloc AGP framebuffer: 8192 kByte
(==) I810(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(II) I810(0): Monitor0: Using hsync range of 30.00-70.00 kHz
(II) I810(0): Monitor0: Using vrefresh range of 50.00-160.00 Hz
(II) I810(0): Clock range: 9.50 to 136.00 MHz
(Iclock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "576x432" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "640x480" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1280x960" (bad mode clock/interlace/doublescan
)
(II) I810(0): Not using default mode "640x480" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "640x512" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1280x1024" (hsync out of range)
(II) I810(0): Not using default mode "640x512" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1280x1024" (bad mode clock/interlace/doublesca
n)
(II) I810(0): Not using default mode "640x512" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1600x1200" (bad mode clock/interlace/doublesca
n)
(II) I810(0): Not using default mode "800x600" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1600x1200" (bad mode clock/interlace/doublesca
n)
(II) I810(0): Not using default mode "800x600" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1600x1200" (bad mode clock/interlace/doublesca
n)
(II) I810(0): Not using default mode "800x600" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) I810(0): Not using default mode "1600x1200" (bad mode clock/interlace/doublesca
n)
(II) I810(0): Not using default mode "800x600" (bad mode clock/interlace/doublescan)
: ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.2
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libramdac.a
(II) Module ramdac: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.2, module version = 0.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(II) I810(0): XvMC is Disabled: use XvMCSurfaces config option to enable.
(==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC? No, I don't.
(
I
(II) I810(0): Allocated Scratch Memory
(II) I810(0): Using XFree86 Acceleration Architecture (XAA)
Screen to screen bit blits
Solid filled rectangles
8x8 mono pattern filled rectangles
Indirect CPU to Screen color expansion
Solid Horizontal and Vertical Lines
Offscreen Pixmaps
Setting up tile and stipple cache:
20 128x128 slots
4 256x256 slots
(==) I810(0): Backing store disabled
(==) I810(0): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) I810(0): DPMS enabled
(WW) I810(0): Direct rendering disabled
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension LBX
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing built-in extension XEVIE
(**) Option "Protocol" "IMPS/2"
(**) Mouse0: Device: "/dev/input/mice"
(**) Mouse0: Protocol: "IMPS/2"
(**) Option "CorePointer"
(**) Mouse0: Core Pointer
(**) Option "Device" "/dev/input/mice"
(**) Option "Emulate3Buttons" "yes"
(**) Mouse0: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) Option "ZAxisMapping" "4 5"
(**) Mouse0: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) Mouse0: Buttons: 5
(**) Option "CoreKeyboard"
(**) Keyboard0: Core Keyboard
(**) Option "Protocol" "standard"
(**) Keyboard0: Protocol: standard
(**) Option "AutoRepeat" "500 30"
(**) Option "XkbRules" "xorg"
(**) Keyboard0: XkbRules: "xorg"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) Keyboard0: XkbModel: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) Keyboard0: XkbLayout: "us"
(**) Option "CustomKeycodes" "off"
(**) Keyboard0: CustomKeycodes disabled
(II) XINPUT: Adding extended input device "Keyboard0" (type: KEYBOARD)
(II) XINPUT: Adding extended input device "Mouse0" (type: MOUSE)
(II) Mouse0: ps2EnableDataReporting: succeeded