Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19
Problem in Linux System User Creation!
Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem in Linux System User Creation!

  1. #1
    Member honey bee's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Pakistan
    Posts
    146

    Question Problem in Linux System User Creation!

    Hello!

    Initially when i used to create system users, they used to have a file in /var/spool/mail and the users were able to login the sendmail service through squirrelmail.I deleted some user files from /var/spool/mail and after that i am facing problems.

    My users don't have their file in /var/spool/mail and they can't login the sendmail service through squirrelmail web interface.

    May be i have changed any permissions for the mail folder or any other setting at the user creation is changed.Help me if you have any idea.


  2. #2
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760
    What files did you delete?

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  3. #3
    Member honey bee's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Pakistan
    Posts
    146

    Question

    Hello!

    In /var/spool/mail i had files named on my system user names.When i deletd the user these files were not deleted, so i deleted them.Can you tell me the default permissions for /var/spool/mail directory?I have them set to:

    user=502
    group=502

    which appear strange to me and another thing is that when i create user from
    System Settings -> Users and Groups, in the user propeties in AccountInfo
    "Local password is lock" option is checked automatically.

  4. #4
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760
    Well here it goes:

    1) The ownership is as follows - user is the user, group is mail
    2) The permissions are as follows - -rw-rw--- (660 numerically)

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  5. #5
    Member honey bee's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Pakistan
    Posts
    146

    Thumbs up

    AoA!

    Thanks a lot for your reply.Change in permissions allowed my user to access the mail accounts.

  6. #6
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760
    Cool.

    Thought thats what it was. Although odd.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  7. #7
    Member honey bee's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Pakistan
    Posts
    146

    Arrow

    Hello!

    No that wasn't the only problem, there was also problem with the permissions for the home directory defined for each user.The user didn't had the right to access the home directory.

  8. #8
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760
    Well that would be a problem

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Similar Threads

  1. create mail user without creating it on system
    By Amira in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2011, 02:31 PM
  2. Nagios user problem..????
    By joed5500 in forum Linux - General Topics
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2011, 01:26 PM
  3. Wuftp-Login for System User
    By honey bee in forum Linux - General Topics
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2007, 05:59 AM
  4. MySQL database user creation help needed
    By Compunuts in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 2
    Last Post: 05-24-2006, 06:48 AM
  5. Problem with new user login
    By geoffp in forum Announcements and Suggestions
    Replies: 3
    Last Post: 10-11-2003, 05:10 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •