Results 1 to 6 of 6

Thread: CPU Prob FC5

  1. #1

    CPU Prob FC5

    Hey

    I installed FC5 on my dad's pc and I keep getting this really annoying error in the CLI

    localhost kernel: CPU0: Running in modulated clock mode

    also it says CPU1 with the same error, I had this in mandriva also, it seemed to go aways in Ubuntu and I no longer have a ubuntu cd and no blanks

    and /proc/cpuinfo says there are 2 cpus? there is only 1 P4 so what gives?

    TIA

    Michael

  2. #2
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760
    Well P4's are hyperthreaded, so that is tecnically 2 cpus as far as kernels can see. But the error seems like a heat issue:

    http://mgeisler.net/now-ive-seen-that-too/
    http://mirror.hamakor.org.il/archive...005/13894.html
    http://www.google.com/search?client=...ted+clock+mode

  3. #3
    ok, I asked my dad to buy a can of compressed air and well see if that helps

  4. #4
    Advisor Lovechild's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Århus, Denmark
    Posts
    579
    You might be getting wrong readings try poking
    /proc/acpi/thermal_zone

    if the value is set low, increase it then follow up by filing a bug with Fedora to have the MCE driver fixed.
    Why are you not using Fedora Core?

    My blog

  5. #5
    Quote Originally Posted by Schotty
    Well P4's are hyperthreaded, so that is tecnically 2 cpus as far as kernels can see. But the error seems like a heat issue:
    BTW not all P4's are HyperThreaded ... with mojo issue for sure the kernel detects 2 cpus then that P4 is HT! It has something to do with MCE_P4THERMAL or something ... which can be disabled but with great risk!
    Registered Linux User # 279330

  6. #6
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760
    Hmm okay, thanks for that tag, since google found this (granted its for arch linux).

    http://bugs.archlinux.org/?do=detail...&area=comments

    Perhaps this may help?

Similar Threads

  1. Prob when installing AA.
    By Zerone_null in forum Linux - General Topics
    Replies: 10
    Last Post: 03-22-2005, 05:32 AM
  2. Red Hat installation prob
    By kantplayalik in forum Linux - General Topics
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2005, 12:15 PM
  3. XFree86 4.xx prob
    By gmoreno in forum Linux - General Topics
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-2003, 04:54 PM
  4. ssh prob
    By Black666 in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 8
    Last Post: 07-06-2002, 09:38 PM
  5. after install prob
    By harrison71 in forum Linux - General Topics
    Replies: 1
    Last Post: 06-25-2002, 02:54 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •