Results 1 to 4 of 4

Thread: HELP:newbie try install mandrake 9.2

  1. #1
    Janne74
    Guest

    HELP:newbie try install mandrake 9.2

    Hi!
    Im trying install mandrake 9.2 in my third computer on my home network (fujitsu siemens intel pentium 400Mhz with integrated ati display adapter and intel sound card) and I never have been use linux before.
    I try install also mandrake 7.1 in same computer and I get it work after many problems! both installations make same kind of problems: I cant get graphical mandrake working at all. I think that installation program wont find my display adapter.

    I dont understand why 7.1 find at least my display adapter but some how I get it work.

    When I start my computer it goes some kind of "dos" mode and I have no idea how it works! how I start it on graphical mode? I try startx command but it says cant load X....

    In installation in graphical interface place it says" not set" when i try set it there isnt my display but display adapter is there but still isnt work!!!!
    what I can do????

  2. #2

    Re:HELP:newbie try install mandrake 9.2

    xf86config
    that command is your answer, you need to know a good amount about your hardware though.
    AMD Athlon XP 2500+<br />DFI NFII Ultra Infinity(gigabyte sucks)<br />OCZ 2 x 512 PC3200<br />ATI Radeon AIW 9600 PRO<br />16x DVD-Rom (not in use)<br />LG 8x DVD-Burner<br />LG 40x12x40 CD-RW<br />WD 120GB<br />420W PSU<br />Tweaked out case<br />:)

  3. #3

    Re:HELP:newbie try install mandrake 9.2

    Can you give more exact model numbers for your hardware? Like for example: ATI Radeon 9600 128 MB, Asus A7V REV. 1.01. VIA KT133 Motherboard, etc...

    The main things I need to know are Video, Motherboard, Sound, and type of internet connection. If it's a modem, what type. If it's Cable/DSL, what type of NIC, etc..

    I will also need the exact model number for your Monitor. This is very important. Mine is for example a KDS-190P.
    AMD Athlon 2200+ 1.8Ghz
    1280MB PC-3200 CAS2.5 RAM
    ATI Radeon 9600 Pro 128MB AGP
    Western Digital WDC WD2500JB-00FUA0 250GB 7200 rpm ATA/133
    Seagate ST3200822A 200GB 7200 rpm ATA/133
    Western Digital WDC WD1200BB-00CAA1 120GB 7200 rpm ATA/133
    Western Digital WDC WD800BB-00CAA1 80GB 7200 rpm ATA/133
    Maxtor OneTouch 2HA43R32 1TB 7200 rpm USB 2.0
    D-Link DFE-530TX+ 10/100 NIC
    D-Link DWL-G520 Rev.A
    Debian 5.0r1 Lenny

  4. #4
    Janne74
    Guest

    Re:HELP:newbie try install mandrake 9.2

    yeeees! it works! I put in (4th! )installation intel display adapter and it works with that.

    I think its ati rage 128. fujitsu siemens installation cd(its fujitsu siemens computer!) includes only those drivers.

    but like I say before its works fine now.

    But I have new problem because my purpose is to make server from this machine.
    where I can find "wwwroot" ?
    server works fine but only 'apache?' default page

Similar Threads

  1. Mandrake 9.1 won't install
    By in forum Linux - General Topics
    Replies: 52
    Last Post: 10-05-2003, 08:33 PM
  2. Which shall I install (I am a newbie)
    By torch in forum Linux - General Topics
    Replies: 5
    Last Post: 08-17-2003, 03:30 AM
  3. Mandrake 8.0 2nd install cd .....please....
    By boblucci in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2002, 04:19 AM
  4. MANDRAKE INSTALL
    By microwiz2 in forum Linux - General Topics
    Replies: 1
    Last Post: 04-18-2002, 08:33 PM
  5. RH 7.1 and Mandrake 8.1 install problem
    By conroe in forum Redhat / Fedora
    Replies: 6
    Last Post: 12-18-2001, 07:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •