Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19
Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's
Results 1 to 6 of 6

Thread: Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

  1. #1

    Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

    Hello all,

    I have an idea I'd like some input on. I work for a company in Holland that services three national TV networks. I'm managing a video editing network with 21 clients and 3 large video storage solutions. 35 TB in total) Rumour has it that we are about to expand (storage wise 35 TB > 80 TB). We want to replace all windows based servers for raid systems that work on mandrake 10.0. These Mandrake systems come with 4 * 1 gigabit NIC's. Because of bandwidth issues we can not attach more then let's say 4 clients on one NIC (depending on what resolution we use). The plan is to install 5 of these systems. This leaves me with 20 NIC to attach to our network, with a same amount of IP addresses. A very important condition for this network is that all clients can access all network devices. Another condition is that the NIC's must be part of a different network so that the router is not sending all packets over the fastest route. This might be solved with an complex routing table but that is not the way I want to go.

    My idea is to channel the 4 NIC on each server so that it acts as 1 NIC with one IP that can handle 4 Gb/s of data. How can this be achieved?

    Any ideas or questions are welcome!

  2. #2
    Moderator
    Good Guru
    Compunuts's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    California
    Posts
    3,935

    Re:Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

    You are foraying into clustering technology. I'd go , if I were you, with clustering specific distro than trying to put your self together.

    One is to go with reputable distros that do clusters well such as TurboLinux. Check out their clustering howto and see if it will help.

    This is one area I'd like to try but lack the knowledge of, and the means of course. I have no use for clusters myself.

  3. #3

    Re:Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

    Check this link or this one.

  4. #4
    Moderator
    Good Guru
    Schotty's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    5,760

    Re:Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

    Check out firehose. It does the ethernet bonding for you.

  5. #5

    Re:Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

    [quote author=Compunuts link=board=4;threadid=10877;start=0#msg97498 date=1138165347]
    You are foraying into clustering technology. I'd go , if I were you, with clustering specific distro than trying to put your self together.

    One is to go with reputable distros that do clusters well such as TurboLinux. Check out their clustering howto and see if it will help.

    This is one area I'd like to try but lack the knowledge of, and the means of course. I have no use for clusters myself.
    [/quote]

    I'm afraid I am not free to choose any distro I want. This box is allready running specific software in order to let clients with editing software log on. But Turbolinux might be the light halfway the tunnel.

    Cheers

  6. #6

    Re:Mandrak 10.0, Video & 4 NIC's

    Cheers guys! I've read the articles you pointed me out. I'm sure this is giving me a head start.

    c.i.

Similar Threads

  1. Video Help
    By pimpgorilla in forum Windows - General Topics
    Replies: 2
    Last Post: 11-06-2006, 09:02 PM
  2. Video with PHP, video forums?
    By Fatal Error in forum Linux - General Topics
    Replies: 0
    Last Post: 05-24-2005, 10:18 PM
  3. a little problem with mandrak 9.1
    By Mantis166 in forum Linux - Software, Applications & Programming
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-2003, 09:38 PM
  4. Video
    By mugs in forum Redhat / Fedora
    Replies: 14
    Last Post: 12-10-2002, 10:56 PM
  5. New Video Card
    By CP in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 9
    Last Post: 06-26-2002, 01:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •