Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19

Warning: Function ereg() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 4

Warning: Function split() is deprecated in ..../includes/class_postbit.php(345) : eval()'d code on line 19
Via Soundcard Onboard - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Via Soundcard Onboard

  1. #11

    Re:Via Soundcard Onboard

    Well - i realized that sound was from my dummy card (the one in the kernel).. and dummys are not recognized by any media player... so now I have sound - but like previously, i have really low sound.. Cannot hear a thing..

    Google didn't help and I've tried everythig i can but cannot get it.. If anyone else has the same problem, try all thest (none worked for me though):

    alsamixer: set your volumes high.

    modprobe snd-via82xx ( dxs_support=(4|2|1|-1|0) | ac97_quirk=0 | snd_ac97_clock=48000 | snd_enable=1 | snd_index=0 )

    i ran out of ideas as of now...

    [Edit 2]
    More ideas for those who face the same problem:

    try setting acpi to off:
    pci=noacpi acpi=off

    and still NO luck with my sound probs..

    [/Edit]

    BTW - I'm just recordign all these so that one of these might work for some one ..

  2. #12

    Re:Via Soundcard Onboard

    I have an via 8237 sound card too. Anyone knows how to make work 4 speakers ?

    I'm using Slackware 10.2 with kernel 2.6.13 (alsa 1.0.9b).

    2 speakers works fine, but I get no sound on the others (They are all connected).

    And it works fine under windowsxp(arghhh).

  3. #13

    Re:Via Soundcard Onboard

    hello oliver,
    it should be working - http://www.alsa-project.org/alsa-doc...module=via82xx

    may wish to make sure you are a member of the proper alsa group for your distro (alsabase ?)

    [Paul - I fixed the link - Jim]

  4. #14

    Re:Via Soundcard Onboard

    It might be the audio group in Slackware.

  5. #15

    Re:Via Soundcard Onboard

    Well, it is the audio group in Slackware but I don't think this is the problem. It is set for all users and I have the usual audio output working and the microphone input too. (used with skype for linux and works great).

    I only don't get the subwoofer output to work in Linux. In Windows, it works great.


    Slackware 10.2 with test26.s image
    alsa-modules 1.0.9b installed
    kernel-headers installed
    kernel-modules installed
    Sound via vt1617 (chipset 8237)
    :-\

  6. #16

    Re:Via Soundcard Onboard

    I'd say try downloading, compiling and installing the latest version of alsa-modules from the link that Paul posted.

Similar Threads

  1. Onboard Sound
    By johnmann in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 4
    Last Post: 12-03-2003, 03:02 PM
  2. Onboard Sound
    By kornp in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 7
    Last Post: 10-03-2002, 01:02 AM
  3. New Onboard
    By NeoStarO1 in forum General Chat
    Replies: 15
    Last Post: 07-27-2002, 05:41 AM
  4. POS VIA onboard sound
    By CP in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 11
    Last Post: 07-26-2002, 07:31 AM
  5. SoundCard: onboard sound vs PCI card
    By Blaqb0x in forum Linux - Hardware, Networking & Security
    Replies: 4
    Last Post: 05-26-2002, 10:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •